Nemrut Dağı’nda dinleti verildi

UNESCO Acun Hars Miras Listesi’ndeki 2 bin 150 metre rakımlı Nemrut Dağı’nda, Sedat ve Selahattin Akaret kardeşler marifetiyle konser gerçekleştirildi.

Adıyaman Valiliği, Kahta Kaymakamlığı ve İpekyolu Kalkınma Ajansı eliyle Nemrut Perseid buluşmaları kapsamında “Battaniyeni desise gel, konser ve çorbalar bizden” sloganıyla düzenlenen etkinlikte, ziyaretçiler benzeri yandan konser dinlerken gayrı yandan üstelik ağırlama edilen sıcak çorbalarla yıldızları takip imkanı yakaladı.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, gazetecilere, konserin demet gördüğünü söyledi.

Havanın antipatik olmasının konseri etkilemediğini kaydeden Çuhadar, “Burası 2 bin 150 metre rakıma topluluk ve rüzgar var, hava soğuk amma bandaj çok güç. Nemrut Dağı sırlarla yoğun tıpkısı düz. Halen içerisinde hangi olduğu bilinmiyor. Kâh tezlere bakarak Kral l. Antiochos’un mezarı var. Burada, tahminî 500 yaşama var şu an. Ben etkinliğe katılan herkese teşekkürname ediyorum. ” dedi

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Ahmet Entelektüel da Nemrut Dağı’nın önemini anlattı.

Nemrut Dağı’nın meydanda albeni müzesi olduğunu tamlayan Münevver, “Mefret aynı hava ile balaban bir tike yapıldı. Kralların tahtında, krallara layık bire bir dinletiyi hep birlikte dinleme imkanı bulduk. Bizi 2 bin yıl öncesine götürdü. Tarihin yazıldığı yerde, tarihi adeta yeniden muammer olduk. Bu gece konseri dinlerken yıldızlar geçidini bile izliyoruz. Aslanlı horoskop tarihte bilinen ilk nasip haritasıdır ve bakış Nemrut’tadır. Şu dakika onun figürü dahi burada. Bu tün onu da burada yaşıyoruz ve dünyada ender rastlanan aynı mekan UNESCO Dünya Ekin Bırakıt Listesi’ndeki mekanda bu şeb domestik ve yabancı turistlerle fena hâlde ayrımsız geceleyin yaşadık.” dedi.

Katılımcıların yorumları

Turistlerden Serap Kaçar, etkinliğin iyice geçtiğini söyleyerek, “İlk nöbet Nemrut Dağı’na çıktım. Yorucuydu ama buna değdi. Benzeri yandan konseri dinlerken farklı yandan ayrıksı etkinlikler, delici tıpkısı şeb oldu.” değerlendirmesinde bulundu.

Ziyaretçilerden Mehmet Tüvana, Kilis’ten geldiğini rapor ederek, şöyle konuştu:

“Buraya ilk defa geldim. Çokça beğendim. Buranın harika ayrımsız doğası, iyice bire bir havası var. Ayrımlı değişik insanlarla tıpkı havayı soluyorsunuz. Güneşin doğuşunu bile izleyip buradan ayrılacağım.”

Ziyaretçilerden Firdevs Tendürüst de dayanıklı tıpkısı tutum olduğunu belirterek, “Birçok yol inmeyi düşündüm amma olsun yine de devam ettim. Burası çok etkileyici, bol kim geldim. Bu heykelleri koymak, seyretmek ve güneşin doğuşunu kaplamak çok domuzuna oldu.” ifadelerini kullandı.

Share: