Fiilen biriktirdiği parasıyla açtığı dükkanında kadınlara istihdam sağlıyor

Fiilen biriktirdiği parasıyla açtığı dükkanında kadınlara istihdam sağlıyor

SİNOP Sinop’ta biriktirdiği parasıyla açtığı yufkacı işletmesini mehabet desteği alarak büyüten Türkan Özcan, hem kendini hem de işletmesini geliştirerek aile kadınlarına hareket imkanı sağlıyor. Özcan, kadınlara becerileri üstüne çalışmaları ve girişimci olmaları tavsiyesinde bulunuyor.

Sinop’ta hararetli 48 yaşındaki Türkan Özcan, ailesine katkı amacıyla evlere temizliğe giderken biriktirdiği 10 bin TL ile açtığı işletmesini, devletin eş girişimcilere sağladığı mevhibe ile geliştirdi. 2017 yılında aldığı oran desteğiyle hayatında iri bir değişim dinç Özcan, çocukluğunda annesinden öğrendiği nesep işi becerisini ticarete döktü. Hırsı ve yeteneği sayesinde güdük sürede işletmesini büyüten Özcan, 4 kadına henüz istihdam olanağı sağlıyor.

İşletmesini açtığı önce yıllarda biricik başına çalıştığını kaydeden Türkan Özcan, “Uzun antlaşma yalnız yürüttüm bu işi. Az Buçuk büyüdükten sonra eleman aldım yanıma, şu anda 4 kadınla birlikte çalışıyorum. Annemden öğrendiğim bu çığır vardı benim, bunu değerlendirmem gerekiyordu. Anneme sordum, ‘kızım sen yaparsın, benden öğrendiklerini yaparsan kalburüstü olursun’ dedi bana. Babam değirmenciydi, annem hamurcuydu ben bile hamurkâr oldum” diyerek konuştu.

“Eşlerine eksikli olmasınlar”

Kadınlara çalışmaları ve müteşebbis olmaları tavsiyesinde kâin Özcan, “Abes durmasınlar, evde oturan bayanlara çokça kızıyorum. Çalışsınlar, hangi hareket olursa yapsınlar aynı şeye yeteneği becerisi vardır, bu becerisini kullansınlar benzeri şekilde. Çalışsınlar erkeğe, eşlerine kadın olmasınlar” dedi.

Hamur işleri içerisinde yöresel mantı, nokul, ıslamalık nesep kabil mahsulat yaptıklarını belirten Özcan, şehir dışındaki Sinoplulara ve bu ürünlerin lezzetini bilenlere gönderdiklerini söyledi. Başarısıyla birçok kurumdan ‘eş girişimci’ ödülü kazanan Özcan, antrparantez devletten çıktı destek almak ve işletmesini büyüterek elan fazla kadına iş olanağı uydurmak istediğini belirtti.

İşletmede 3 yıldır müteharrik 51 yaşındaki Mutluluk Yılmayan, “Ondan memnunuz, teşekkür ederiz bizlere böyle gelişim olanağı sağladığı için. Evde gereksiz durmamalıyız, hep bayanlar çalışmalı. Sigortan ödeniyor, maaş alıyorsunuz. Bizim evde yaptığımız yerel ürünlerimiz zaten, burada onları yapıyoruz ve dirimsel sağlıyoruz” dedi.

37 yaşındaki Fikriye Esmer ise “Temizlikten kazandığı parasıyla böyle aynı işletme kurdu ve geliştirdi haddinden fazla sunturlu bir başarı. Haddizatında cümle yapabilmeli, amma onun amacıyla birlikte atılganlık mukteza o de Türkan ablada var” ifadelerini kullandı.

Share: