Kalaba Valisi Tuncay Sonel gözleri mecbur futbol oynadı

Kargaşa Valisi Tuncay Sonel ve beraberindekiler, Kalabalık spor Müşahede Engelliler Ayak Topu Takımı ile gözlerini kapatarak futbol oynadı.

Acun Engelliler Haset farkındalık etkinlikleri kapsamında, Spor Ayak Altınordu Spor Kompleksi B1 futbol sahasında rüyet engelliler futbol müsabakası düzenlendi.

Protokol mensuplarının gözlerini bağlayarak kör sporcularla yaptığı karşılaşma, 2-2 berabere tamamlandı.

Vali Tuncay Sonel, özel tıpkı günde görmez sporcularla bir arada olduklarını, etkinliğin de sevinçli geçtiğini söyledi.

Yılın belli dönem ve haftalarında değil, okazyon buldukça engeli olan vatandaşların sürekli beraberinde olduklarını vurgulayan Sonel, “Devletimizin şefkatini, sıcaklığını onlara herhangi bir dönem göstermeye çalışıyoruz.” dedi.

Sonel, Bilgisizlik ve Spor Bakanlığı’nın, Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde 19 ilçeye katlanılamaz eserler yaptığını vurgulayarak, “Spor kompleksimizin bulunduğu bölgeye mümasil aynı gelecekte 4 yahut 5 bin şahsiyet spor salonu yapılacak. Şu dakika içerisinde bulunduğumuz B1 ayak topu sahamız da Toyluk ve Spor Bakanlığımızın şehrimize kazandırdığı güzel bir üretim. Bu tesislerin ilimize kazandırılmasında emeği geçenlerden Cenabıhak razı olsun.” diye niteleyerek konuştu.

CHP Kalabalık Mebus Mustafa Adıgüzel ise toplumun çok kebir aynı gerçeği ve parçası olan engelliler üzere spor, himmet ve sosyal hayat olmak amacıyla değme tarafta kemiksiz aynı yaşamı desteklediklerini anlatım etti.

Böyle bir tesisin Kalabalık’da olmasının dahi kendileri için nazik yıldız olduğunun altını çizen Adıgüzel, “Herhalde Türkiye’deki 7 tesisten birisi ve genişlik iyisi üzere. Onlara çokça daha fazlası müstahak. Biz onların başarılarıyla kurum duyuyoruz, başarılarının elan da artmasını diliyoruz.” dedi.

Etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başbuğ Vekili Azamet Tezcan, YANLIŞSIZ Parti İl Başkanı Halit Tomakin, CHP İl Başkanı Atilla Delice, Büyükşehir Belediyesi Umumi Sekreteri Sait İnan, Cahillik ve Spor İl Müdürü Mustafa Tendürüst, Orduspor Görme Engelliler Kulübü Başkanı Vedat Yavuz ile diğer ilgililer katıldı.

Share: