Depremzede vatandaşlar amacıyla hobi kursları açıldı

Depremzede vatandaşlar üzere hobi kursları açıldı

Depremzede Sabiha Toptaş: “Bizimle o kadar çok ilgileniyorlar kim yer sarsıntısı dahi aklımıza gelmiyor”

MUŞ Muş Bilgisizlik ve Spor İl Müdürlüğü aracılığıyla Bilerek Gazi Yurdunda mihman edilen depremzede vatandaşlar amacıyla hobi kursları açıldı.

Kahramanmaraş merkezli meydana mevrut depremlerden etkilenen vatandaşlar amacıyla Agâh Gazi Yurdunda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Depremde evleri yıkılan evet birlikte ağır hasar gören vatandaşlar, geçirdikleri travmayı uğraşı kursları ve ruh bilimsel destek programları ile aşıyor. Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan uğraşı kurslarında ahit nâkil depremzede vatandaşlar, verilen hizmetten memnun.

Depremzede vatandaşlarla tıpkısı araya gelen Muş Deneyimsizlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, depremzede vatandaşlara müteveccih uğraşı kurslarını açtıklarını ifade ederek, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze vabeste Malumat Sahibi Gazi Yurdundayız. Burada depremden etkilenen ve ilimize mevrut 209 vatandaşımız barınıyor. Bakanlığımız tarafından yurdumuza 500 depremzede vatandaşımız elan yerleştirilecek. Böylecene sayımız 700’e ulaşacak. Şu zaman burada halk sanatları atölyesi, tartı tasarımı atölyesi, bala aktiflik bölümleri, satranç ve fotoğraf boyama kabil etkinliklerimiz bulunmaktadır. Bu etkinliklerle vatandaşlarımızın maneviyat ve motivasyonunu en üst seviyede tutmaya çalışıyoruz. Açmış olduğumuz bilcümle sportif etkinliklerimizin amacı depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sararak ruh bilimsel kendisine destek vermektir. Deprem sonrası oluşan ülkü ve sıkıntıları gidermenin amacını gütmekteyiz. Depremzede vatandaşlarımıza yönelik hizmet veren sosyal marketlerimiz var bunlar ağız ağıza ücretsiz. Bunun dışında hayırseverlerin getirdikleri malzemeleri de kendilerine dağıtıyoruz. İl Sağlık Müdürlüğümüz marifetiyle görevlendirilen doktor ve hemşireler dahi burada fariza almaktalar. Valiliğimizin himayesinde ilimizde kâin tam gelgel ve kuruluşlarla koordineli aynı şekilde yurdumuzda kâin depremzedelere bakım vermekteyiz. Yurdumuzda kalan depremzede vatandaşlarımızın çocuklarının okula kayıtlarını yaptırdık. Ayrıca yurtlarımızda araştırı salonları ve bilgisayar sınıfını oluşturarak hem üniversite öğrencilerimizin hem üstelik değişik öğrencilerin derslerinden mankafa kalmaması amacıyla zaruri tedbirleri almış bulunmaktayız. Burada yapmış olduğumuz tamlık etkinliklerle depremden etkilenen vatandaşlarımızın maneviyat ve motivasyonunu artırarak familya ortamını sağlıyoruz. Yurdumuzda barınan vatandaşlarımıza günde 3 posta sıcak aşındırmak veriyoruz. Antrparantez kantinimiz daima degaje, öz bıkılmayan ağırlama edilmekte ve bunlar için bir ecir alınmıyor” dedi.

Evleri tehlikeli hasar gördüğü amacıyla Gaziantep’ten Muş’a mevrut depremzede Iffetli Kayaç ise “Burada açılan kurslarda çok sunturlu antlaşma geçiriyoruz. Burada belik, bileklik kadar umum işleri yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Depremzede çocuklardan Ayşe Kınay bile, “Bizler üzere baziçe alanları müesses ve haddinden fazla eğleniyoruz. Pentür yapıyoruz. Atık malzemeden aldığımız kavanozları boyuyoruz. Bileklik yaptık” şeklinde konuştu.

İnsanların kendilerine çokça koruyucu olduklarını belirten depremzede çocuklardan Elif Ses Odacı bile, “Burada çokça mutluyuz. İnsanlar bizimle oyuncaklarını paylaştılar, bunun için haddinden fazla teşekkür ederiz. Derslerimiz amacıyla bize pusula, defter ve çeşit verdiler. Burada resimler yapıyoruz. Boyama yapıyoruz. İnsanlar bize çokça arkalama ettiler” diye konuştu.

Açılan uğraşı kurslarında ebru sanatını öğrendiğini tamlayan depremzedelerden Merve Yeşilyurt ise burada bahtiyar olduğunu ancak aynı an ilk memleketi Çelikhan’a gezmek istediğini belirterek, “Burada bizler üzere baziçe parkı oluşturuldu. Bunun yanında halk sanatları atölyesi açıldı. Burada bizim için tokalar, bileklikler yapılıyor. Burada ebru sanatı var onu yapıyorum. Fahri abiler ve ablalar bizi çok eğlendiriyor. Burada haddinden fazla mutluyum ve tıpkı zaman geçmiş Çelikhan’a çalmak istiyorum” dedi.

Hobi kursları sayesinde depremi unuttuklarını dile getiren depremzede Sabiha Toptaş üstelik, “Muş’a yerleştik. Ağır anlamda bizimle çokça dolgunca ilgileniyorlar. Öğleden ilk çocuklarımızı okula gönderiyoruz. Ondan sonra Kur’dakika-ı Eli Açık kursumuz var oraya gidiyoruz. Onun dışında ahali terbiye marifetiyle açılan kurslarda örgü yapıyoruz. Bizimle o kadar çokça ilgileniyorlar ki sarsıntı bile aklımıza gelmiyor” ifadelerini kullandı.

Share: